"Съдебна охрана" скри прокурорския син от журналистите - изведе го през задния вход

Вратата обикновено стои заключена

10.11.2022 | 15:20 Редактор: Елеонора Танева

5 часа след решението на съда, прокурорският син Васил Михайлов беше изведен от апартамента, в който беше с мярка "домашен арест". През целия ден полицаи охраняваха блока и входа, в който живее Михайлов.

Пред централния вход, където бяха и медиите, пристигнаха служители на "Съдебна охрана", но в крайна сметка те не излязоха от автомобила. През това време други петима униформени изведоха Михайлов и го качиха в служебен бус.

Това стана през заден вход, който обикновено е заключен.

Михайлов беше откаран следствия арест в София.

През същия този вход прокурорският син е минал, когато му е била наложена първоначалната мярка "домашен арест". Преди това е минал през близка пицария, за да вземе ключ.

От този момент са и записите, за които свидетелства полицай и обръща решението на въззивната инстанция.

Досегашната - по-лека мярка - беше заменена с най-тежката след две поредни молби на прокуратурата. Мотивът е, че е била нарушавана няколко пъти. 

От държавното обвинение дадоха и конкретен пример - на 27 октомври Михайлов посетил кафене в Перник. Тогава прокурорският син обясни, че рябвало да вземе ключовете си оттам. 

"Той се пошегувал, казва, че в петък на обяд му поставят електронна гривна, той се шегува, че вечерта е посетил дискотека. Познават го в Перник, особено сега, няма как някой да не го издаде, той знае това", заяви адвокат Христо Ботев.

Снимка: Bulgaria ON AIR